Info & Tarieven

levensliefhebber – 33 lentes jong – mama van Koa en Jimi, samen met Justin – aarden én vliegen – dromen vangen – buitenspelen – zomermeisje – reizen & ontdekken – yoga

Hi mooi mens! Ik ben Jolein, gepassioneerd (en gediplomeerd) fotograaf en het gezicht achter Jolein Koenders Fotografie. Fotografie is voor mij een middel om de mooie verhalen van en tussen mensen vast te leggen. Met mijn camera zet ik de tijd stil en vereeuwig ik momenten die anders wegvliegen met de tijd. Inspiratie haal ik uit de mensen die ik ontmoet, de reizen die ik maak en de natuur. Het ene moment verlang ik naar het onbekende en het avontuurlijke van het reizen en ontdekken. Het volgende moment wil ik niets liever dan genieten van de gezelligheid thuis, en maak ik van het alledaagse graag een feestje. Beide werelden zijn van mij.

What I’m all about

Mijn ogen gaan twinkelen wanneer ik de liefde tussen mensen voel en daar (met mijn camera) dichtbij mag komen. Even ben ik dan deel van een verhaal van iemand anders en dat vind ik heel bijzonder. Het zijn dus ook juist die échte, liefdevolle, intieme en gekke momentjes tussen jullie die ik graag wil vastleggen. Zodat jullie een tastbare herinnering hebben, waarbij je iedere keer weer kriebels voelt en denkt ‘ja, dat zijn wij!’.

Ook mensen en plekken die mij op wat voor manier dan ook inspireren, fotografeer ik graag. Mijn hart gaat sneller kloppen van mensen die niet uitgepraat raken over de passie die ze hebben en die deze graag met mij willen delen. Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als intiem, sfeervol, puur en romantisch. Ik fotografeer altijd met natuurlijk licht; veelal buiten op mooie plekken in de natuur of bij mensen thuis.

Lieve woorden

Ellen, verloskundige bij verloskundigenpraktijk Buik & Co in Lochem
…”Jolein, jij kan een kamer vullen en tegelijkertijd onzichtbaar zijn, dat is een gave! Daarnaast heb je oog voor de kleine dingen die door het vast te leggen voor altijd waardevol en groots zijn! Ik ben blij met je als verloskundige door je geboortefotografie maar zeker ook als klant voor de foto’s van onze praktijk.”…

Maikel en Dominique, Geboortereportage – Apeldoorn
…”Vanaf het eerste moment dat jij bij ons was, was er meteen een klik! Dit voelde zo goed dat wij besloten on jou te kiezen als geboortefotograaf. Wat een fantastische ervaring en zeker een aanrader. Wij willen jou als fotograaf en als mens enorm bedanken voor de geweldige foto’s!”…

Mikel en Germa, Zwangerschapsreportage – Lochem
…”Nog elke dag zijn wij blij met de prachtige foto’s van Jolein!
Jolein is een vrolijke en lieve meid. Doordat ze zelf zo gewoon blijft heb je tijdens de shoot helemaal niet meer door dat ze er bij is. Ze laat je volledig jezelf zijn (én voelen) en weet dat gevoel, de kleinste onderonsjes, de mooiste oogcontacten, echt alles zo mooi vast te leggen. De foto’s zijn oprecht, natuurlijk en puur. Je staat versteld van jezelf. De volgende shoot doen we zeker weer bij Jolein!”…

Rolf en Melanie van Happy with Yoga, Portret- en bedrijfsfotografie – Maassluis
…”We hebben inmiddels als meerdere malen met Jolein mogen samenwerken en het is iedere keer weer een feestje met een prachtig eindresultaat. Ze is heel goed in wat ze doet. Een lieve, vakkundige fotografe die ons op de meest mooie plekjes fotografeert zoals we écht zijn. Het is daarnaast altijd een gezellig uitstapje. We kijken alweer uit naar de volgende keer!”…

Robert & Anouk, Newborn reportage – Twello
…”Wat zijn ze prachtig! Echt zo gaaf! Met een grote glimlach en vlinders in onze buik hebben we alle foto’s bekeken. En we blijven kijken…ja, ik raak er niet over uitgepraat. Staan versteld van onszelf, alle foto’s zijn zo ‘echt’. Jolein, door jou enthousiasme maak je er een feestje van en daardoor is er een echte lach ontstaan en zijn alle foto’s zo puur geworden. Dat is echt jouw kracht! Jolein, meer dan bedankt. We gaan elkaar in de toekomst zeker weer zien, met welke fotoreportage dan ook.”…

Jeroen & Annelies, Newborn reportage – Deventer
“Wij hadden al wat werk gezien van Jolein en de stijl sprak ons erg aan, heel naturel en mooi licht. De foto’s die ze uiteindelijk voor ons heeft gemaakt waren echter nog mooier dan we hadden verwacht. Wij zijn er super blij mee en hebben ook veel complimenten gekregen. De shoot zelf doet ze bovendien heel leuk en ontspannen. Zo sta je veel natuurlijker op de foto’s! Al met al een gezellige middag met een heel mooi resultaat.”

Lifestyle fotografie

Ik wil foto’s maken die je kriebels geven en waarvan je denkt: Ja, dat zijn wij! Wanneer ik jou (of jullie) fotografeer, neem ik hiervoor graag de tijd. Voor de camera staan is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet. Daarnaast zoek ik graag naar het mooiste licht en vind ik het leuk jullie beter te leren kennen en er een gezellig moment van te maken. Ik wil jullie niet alleen mooie foto’s geven, maar ook herinneringen aan een gezellige (mid)dag. We maken foto’s op een mooie plek in de natuur of bij jullie thuis. Afhankelijk van met hoeveel personen jullie zijn, duurt dit zo’n 1,5 uur.

Jij!

€ 195

 • 1 persoon;
 • minstens 20 bewerkte foto’s in hoge resolutie via een online gallery;
 • reiskosten tot 10 kilometer vanaf Laren Gld.

Verliefd | Zwanger

€ 230

 • 2 personen;
 • minstens 30 bewerkte foto’s in hoge resolutie via een online gallery;
 • reiskosten tot 10 kilometer vanaf Laren Gld.

Newborn | Gezin

€ 270

 • 3 tot 5 personen;
 • minstens 45 bewerkte foto’s in hoge resolutie via een online gallery;
 • reiskosten tot 10 kilometer vanaf Laren Gld.

Geboortefotografie

De aller, állereerste ontmoeting met jullie kindje is een bijzonder en intiem moment die ik met veel liefde en plezier voor jullie vereeuwig. Jullie pure emoties en intimiteit maken dit voor mij een onbeschrijfelijk bijzondere gebeurtenis om vast te leggen. Ik houd ervan hoe er op dat moment een eigen wereld ontstaat en de tijd en een wereld buiten de kamer niet meer lijken te bestaan. Ik vind het iedere keer weer een eer dat ik daar getuige van mag zijn.
Omdat geboortes lastig te plannen zijn, fotografeer ik maximaal 2 geboortes per maand. Neem bij interesse dus op tijd contact met mij op.

Geplande bevalling

€ 450

Spontane bevalling

€ 700

De kosten voor een geboortereportage zijn inclusief:

 • een vrijblijvend kennismakingsgesprek (excl. eventuele reiskosten);
 • 24/7 voor jullie oproepbaar en beschikbaar vanaf de 38ste week (bij een spontane bevalling);
 • fotografie vanaf het moment dat ik er ben (bij 4cm ontsluiting stap ik in de auto) tot 1 à 2 uur na de bevalling;
 • minstens 60 bewerkte –overwegend- zwart-wit foto’s in hoge resolutie digitaal via een online gallery;
 • reiskosten tot 10 kilometer vanaf Laren Gld.;
 • 10% korting op een zwangerschapsreportage.

Overige informatie

Ik ben erg trots op de beelden die ik maak en ik deel ze dan ook graag op mijn website en/of social media kanalen. Dit doe ik altijd in overleg en alleen met jullie toestemming. Niets is verplicht! De levertijd van de foto’s bedraagt 2 weken, tenzij anders afgesproken.
Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Wat betreft reiskosten zijn de eerste 10 kilometer gratis, daarna reken ik €0,20 per kilometer.
Voor het fotograferen op zondagen reken ik een toeslag van €25,00.

De betaling geschiedt na de fotoshoot, maar vóór de levering van de foto’s. Wanneer je een geboortereportage wilt boeken, verzeker je een plek in mijn agenda door een aanbetaling te doen van 20% van de kosten voor de reportage. Wanneer deze voldaan is, sta ik vanaf de 38ste week voor jullie klaar.

In het geval van annulering binnen twee weken voor een reportage, breng ik 15% van de reportagekosten in rekening, omdat de kans klein is dat ik de lege plek in mijn agenda alsnog opgevuld krijg.

Bij annulering van bruids- of geboortefotografie ontvangt de klant de gedane aanbetaling niet terug. Deze zal deze in mindering worden gebracht bij verplaatsing.

De prijzen zijn geldig vanaf 1 januari 2022 en kunnen ten alle tijden gewijzigd worden zonder enige kennisgeving. De afgesproken prijs en gemaakte afspraken staan vast wanneer jullie akkoord gaan met de definitieve offerte.